Logo_curan.pngLogo_dale.pngLogo_flexicare.pngLogo_Romsons.pngLogo_nelmed.pngLogo_bioderm.pngLogo_care.png

A  A  A

Banner ouderenzorg subpagina

terug_knop_3.png

Home > Continentiezorg > Katheteriseren

Katheteriseren

 

Door ziekte, afwijkingen of ongelukken kan het functioneren van het urinewegstelsel afwijkingen vertonen.  Hierdoor kan het opslaan van urine, het zelfstandig legen van de blaas of een combinatie van beiden een probleem vormen.

Urineafvoer via katheters

Ongewenst urineverlies of het niet kunnen legen van de blaas kan worden verholpen door te katheteriseren. Door gebruik te maken van een katheter wordt de blaas geleegd.
Een katheter is een flexibel buisje die via de urinebuis in de blaas wordt gebracht om urine af te voeren. Deze katheters zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.

Katheteriseren door Grieken en Romeinen

Katheterisatie wordt al eeuwen toegepast. Dit gaat zelfs terug tot aan de tijd van de Grieken en de Romeinen. Door de jaren heen heeft de ontwikkeling van katheters enorme stappen gemaakt in gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en comfort.

Moderne oplossingen

Tegenwoordig bestaan er diverse oplossingen voor het afvoeren van urine. Als specialist op het gebied van afvoerende continentiezorg biedt Huikeshoven Medical een uniek assortiment zorgoplossingen.
Of u nu kiest voor verblijfskatheters, intermitterende katheters, externe katheters of handige accessoires. U kiest altijd voor kwaliteit, comfort en zekerheid.


Verblijfskatheters voor mannen                 Verblijfskatheter voor vrouwen