Logo_curan.pngLogo_dale.pngLogo_flexicare.pngLogo_Romsons.pngLogo_nelmed.pngLogo_bioderm.pngLogo_care.png

A  A  A

Historie Huikeshoven Medical

Beginjaren

Huikeshoven Medical is in 1996 opgericht en was oorspronkelijk gevestigd te Ophemert (Gelderland). In de beginjaren leverde Huikeshoven Medical diverse specialistische materialen op het gebied van stoma en continentiezorg. Naast de medische markt richtte de organisatie zich met gezondheidsproducten op retailers en het drogisterijkanaal.
 

Vooruitstrevend

Dankzij diverse succesvolle productintroducties maakte Huikeshoven Medical een sterke groei door. Zo groeide de wasbare onderlegger uit tot standaard hulpmiddel bij continentiezorg in verzorgingshuizen en thuiszorg. Ook op het gebied van duurzaam gebruik van urinezakken was Huikeshoven Medical vooruitstrevend en succesvol.
 

Succesvol

Tegelijkertijd werd een lijn gezondheidsproducten geïntroduceerd bij drogisterijen en retailketens. Door het succes van het HygiCare hygienisch op reis concept, Urinelle plaskokers en de DO2 deodorant met aluinkristallen groeide de tak “Gezondheidsproducten” uit tot een zelfstandige divisie binnen de organisatie.

Expansie 

Als gevolg van de snelle groei en expansie kon een stap naar een groter pand niet uitblijven. In 2007 verruilde het bedrijf de fruitbomen en landelijke omgeving van Ophemert voor het splinternieuwe bedrijventerrein Medel te Tiel.


Focus op urologie

Spoedig werden de stoma merken Eakin en Marlen Europe verzelfstandigd waardoor de focus op urologie en gezondheidsproducten kwam te liggen.
Begin 2012 is ook de divisie gezondheidsproducten verzelfstandigd onder de nieuwe naam Convicare.

Huikeshoven Medical richt zich tegenwoordig volledig op haar kerntaak:
het bieden van hoogwaardige kwaliteitsproducten op het gebied van afvoerende continentiezorg.